AK Parti NATO tehdidini yine görmezden geldi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı. İsveç'teki PKK gösterisine değinen Çelik, NATO tehdidini yine görmezden geldi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptı. İsveç'teki PKK gösterisine değinen Çelik, NATO tehdidini yine görmezden geldi. Çelik, Türkiye ve bölge ülkelerini tehdit eden NATO'nun genişlemesinden yana olduklarını söyledi:

- İsveç egemen bir ülke. NATO'ya üyeliğini engelleyecek sabotajlar yapıyorsa İsveç'İn bunun gereğini yerine getirmesi lazım. Bunların tutuklanması gereken cezanın verilmesi lazım. Bilgi aldım savcı cezalandırılmayacağını söylemiş. Hakaret davası olarak ele alınabileceğini bu şekilde inceleme yaptıklarını söylemiş. Demek ki savcının açıklamasından şu çıkıyor isteyen terör grubu isteyen eylemi yapabilir. Yaklaşımımız NATO'nun genişlemesinden yanadır. 

 Çelik'in gündeminde Altılı Masa'daki yetki tartışması da vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk ordusunu hedef alan sözlerine de tepki gösterdi:

- Altılı eş başkan sistemidir. Masanın gizli ortağı varsa o da söz talep ederse 8 9 lu eş başkanlık sistemidir. bunu eleştirince bu demokratik sistemdir. Bu bütün meselelerin istişare ile yürüyeceği söyleniyor. Anayasal düzen içindeki durum belli. Bu yaklaşım siyasi bir paralel yapı ortaya çıkarıp Anayasal düzenin üzerine çıkarmayı sınır çizilmesi anlamına geliyor.
# ak parti # altılı masa # Ömer Çelik