Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu

Bedelli askerlik ücretleri belli oldu. 2022’nin ilk yarısında 56 bin 507 lira olan bedelli ücret, yılın ikinci yarısında 80 bin 63 lira olarak hesaplandı. Bedelli ücreti ile ilgili son açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı'nın yapması bekleniyor.

Memur aylık katsayısının belli olmasıyla birlikte yeni bedelli askerlik ücretleri de belli oldu.

Yapılan hesaplamalara göre, 2022’nin ilk yarısında 56 bin 507 lira olan bedelli ücret, yılın ikinci yarısında 80 bin 63 liraya çıkacak.

Buna göre Temmuz ayından itibaren yıl sonuna kadar bedelli askerlik yapacak olan kişiler 80 bin 64 lira ödeyecek. Bakaya ve kaçaklarda ise bu fiyat gidilmeyen yıl kadar artacak.

Bedelli askerlik ücreti ile ilgili son açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı'nın yapması bekleniyor.

Başbağlar katliamının 29. yılında Gladyo'nun rolü Gündem Vatan Partisi Başbağlar'dan seslendi: ''NATO'dan çıkalım'' Gündem HDP'nin kefil olmasıyla DEAŞ'lıları PKK bırakıyor Gündem Dilan Polat ve Engin Polat Gözaltına Alındı! Gündem "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Kira çıkmazında arabulucu dönemi! Gündem Aydınlık'ın Ukrayna haberi dünyada ses getirdi Gündem Askeri hastaneler yeniden açılıyor mu? Gündem MGK bildirisinde FETÖ vurgusu Gündem Eren'in şehit edilişinin 6. yıl dönümü! Gündem Ege Üniversitesi'nde iş bırakma eylemi Gündem Tanzanya'daki Türk işçiler mağdur! Gündem