Vatan Partisi Başbağlar'dan seslendi: ''NATO'dan çıkalım''

PKK'nın 29 yıl önce Erzincan Başbağlar köyünde yaptığı katliamının acısı hala dinmedi. Saldırıda hayatını kaybeden 33 kişi köyde yapılan törende anıldı. Törende konuşan Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, PKK'nın yaptığı katilamın arkasında ABD ve NATO olduğunu vurguladı. Katledilen 33 köylü için İstanbul'da da tören yapıldı. Törende Vatan partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in mektubu okundu.

Sivas Madımak katliamından 3 gün sonra aynı tertip Erzincan Başbağlar'da kurgulandı. 33 sivil PKK kurşunlarıyla katledildi.

29 yıl önce Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde yaşandı katliam. 5 Temmuz 1993'te köye akşam saatlerinde giden PKK'lılar köylüleri kurşuna dizdi. Evleri yağmaladı, yaktı.

Her yıl olduğu gibi katliamın 29. yılında da köyde anma töreni düzenlendi.

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, ABD ve NATO tertiplerine dikkat çekti.

Törene katılan İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı İsmail Yücel, katliamı kınamakla yetindi. Katliamı yapan PKK ve arkasındaki ABD ve NATO'nun adını söylemedi.

İstanbul'da ise Kemaliye Başbağlar Köyü Derneği tarafından anma yapıldı. Vatan partisi Gernel Başkanı Doğu Perinçek'in mektubu okundu:

- Başbağlar ve Madımak katliamları, NATO’nun Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi ve Türk milletini hedef alan tertipleridir.
NATO’ya bağlı Gladyo denen örgütü en son 15-16 Temmuz 2016 gecesi tanıdık. O gece sahnelenen FETÖ Darbesi, aslında Başbağlar ve Madımak katliamlarının devamıydı. Ancak Türkiye artık ABD emperyalizmine de, NATO’suna da, FETÖ’süne de, PKK’sına da gereken uygulamayı yapmaktadır. Bugün Türkiye hapisanelerinde NATO generalleri yatıyor.
Bugün bütün Türk milletine ve insanlığa bir kez daha sesleniyoruz: Kararlıyız, Devlet ve Millet olarak PKK ve FETÖ terörünü temizleyeceğiz.


Etkinliğe katılan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen gladyonun tertibine vurgu yaptı.

# istanbul # abd # türkiye # fetö # pkk # türk # nato # Temmuz # Partisi # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # Başbağlar katliamı # başbağlar # Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer # kemaliye # madımak katliamı