İran İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Ulusal Kanal'a özel açıklama

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Diplomasi Müsteşarlığı, Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal için İran’da son bir aydır yaşanan dış destekli kargaşayla ilgili özel bir açıklamada bulundu.

İran İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Ulusal Kanal'a özel açıklama

Başkonsolosluğun yazılı açıklamasında şu vurgular yer aldı:

"BÖLGE HEGEMONLARDAN UZAKLAŞIYOR"

- Emperyalist destek ve protestoları yönlendirmek için gösterilen çabalar, hükümeti ve sistemi zayıflamayı amaçlıyordu. Ama bu taktiği kullanılan bir çeşit çaresizlik içindedirler. Bu çaresizlik, küresel ve bölgesel eğilimlerin hegemonlardan yana olmayan genel stratejik yöneliminden kaynaklanmaktadır. BRICS üyeliği, bölgesel ilişkilerin gelişmesi ve küresel eğilimlerin genel seyri, Batı'nın hegemonyasını giderek olumsuz etkilemekte ve İran'ın bölge ve ötesinde çok güçlü olan etkisi, onları bu gizli taktiklerin son çaresi haline getirmektedir.

"GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ İÇİN SALDIRIYORLAR"

- Batı'nın İran'a saldırısının İslam hükümetini zayıflatması ve istikrarsızlaştırmaya yönelik açık girişimi, İran İslam Cumhuriyeti'nin ulusal gücünün olumlu bir işaretidir. İran'daki sivil protestolar yasaldır ve yasalarla korunmaktadır. Ancak vandalizm, sivillere ve yetkililere karşı yetkisiz şiddet, cinayet ve ulusötesi terör İran'da yasal değil. İran Müslüman çoğunlukta bir ülkedir. Bu politika oylamaya sunuldu ve halkın kendisi buna onay verdi.

"YAPTIRIM VE DIŞ MÜDAHALE İRAN HALKININ İRADESİNE ÇARPTI"

- Çok taraflı savaş ortamında İran'a karşı insanlık dışı ekonomik yaptırımlar ve her türlü şiddet kullanıldı. Bu konu kısa vadede İran için zorluklar yarattı. Ancak İran ekonomisi, yaptırımların etkisizliğini ve bir dış politika aracı olarak savunulamazlığını kanıtlamak için gerekli dirence sahip olduğunu göstermiştir. Ekonomik göstergeler istikrarlı bir şekilde eski durumuna dönüyor ve yerli üretim ve bölgesel ticaretteki ekonomik kapasiteler güçlendirilip genişletildi. Bu arada, yabancı ve düşman medyanın ayaklanmaları destekleyerek ve yabancı medyayı beslemek için İran'ın içinden yanlış ve yanlış haberler sunarak yıkıcı rolü manidardır. Bazı düşman ülkeler ve vahabiler tarafından desteklenen bu düşman medya, İran toplumunu haber bombardımanına tutarak, İran halkının iradesine karşı hiçbir şey yapmayacaklardır

"DOST VE DÜŞMAN ORTAYA ÇIKIYOR"

- İran'ın yurt dışında ve bazı ülkelerdeki siyasi ve konsolosluk misyonlarına yönelik saldırılar, İran İslam Cumhuriyeti aleyhine kurulan bir senaryonun boyutlarının göstergesidir. Bu dalga da dinecektir, ama dahili ve harici dost ve düşmanların yüzü İranlılara ve dünya özgürlükçülerine karşı daha da ortaya çıkacaktır.
# iran # iran başkonsolosluğu # abd # mesha emini