İran'da 30 Ağustos coşkusu! Tahran Büyükelçiliğinde Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının bir benzeri de İran’da yapıldı. Kutlamanın ev sahibi Türkiye Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç oldu. Törene, İran Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hamid Vahedi de katıldı. Türk - İran dostluğuna dair mesajllar öne çıktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu İran’ın başkenti Tahran’da da yaşandı.

Türkiye Tahran Büyükelçiliği, Zafer Bayramı kapsamında bir kutlama düzenledi. Elçilik rezidansındaki kutlamaya Türkiye Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Askeri Ateşe Sabri Coşkun ev sahipliği yaptı.

Törende, Türk vatandaşları ve elçilik görevlileri, yanı sıra İran’da görev yapan diğer ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri yer aldı. İran adına ise İran Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hamid Vahedi kutlamaya katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Kırlangıç ile Tuğgeneral Vahedi, dostluk ve iş birliği mesajları verdi.

- Komşumuz, dostumuz İran'ın ev sahibi ülkesi ile ikili ilişkilerimiz yüzlerce yıllık bir geçmişe dayanıyor. Kültür, turizm, çevre, ekonomi, enerji ve daha birçok alanda ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Dostluk ve işbirliğine dayalı ilişkilerimizi güçlendirmeye ve derinleştirmeye kararlıyız.
# iran # 30 ağustos zafer bayramı