Moskova'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşi mevkidaşı Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile İstanbul'da bir araya geldi. 2 gün süren heyetler arası görüşmelerde terörle mücadele, Suriye'deki son durum ve bölgesel konular ele alındı.

Moskova'dan Türkiye'ye yapılan ziyarette önemli başlıklar masaya yatırıldı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşi mevkidaşı Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile İstanbul'da bir araya geldi.

"BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI"

2 gün süren heyetler arası görüşmelerde terörle mücadele, Suriye'deki son durum ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan da yazılı açıklama yapıldı:

- İstişarelerde, ikili ilişkilerin yanısıra BM Reformu, İstanbul Tahıl Anlaşmasının uygulanması, Ukrayna, Suriye’deki durum ve sınır ötesi insani yardımlara ilişkin BM mekanizması, Libya, Ortadoğu, Doğu Akdeniz konuları ele alınmıştır.

 Terör örgütleriyle mücadelede kararlılık vurgusu da yapıldı. "Sadece Suriye’nin toprak bütünlüğüne değil, milli güvenliğimize yönelik varoluşsal tehdit teşkil eden PKK/YPG/PYD terör örgütüyle mücadelede kararlılığımız yinelendi" ifadeleri kullanıldı.

Görüşmede, Libya’da siyasi sürecin ilerletilmesinin önemine işaret edildi.

Doğu Akdeniz’de ve Ege’de barış ve istikrarın sürmesi için kışkırtmalardan kaçınılmasının, uluslararası antlaşmaların tersine yürütülen faaliyetlere son verilmesinin önemi kaydedildi.

# rusya # moskova # Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal # Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin # libya # suriye # doğu akdeniz # ege