Rusya'dan Türkiye'nin doğal gaz merkezi yapılması açıklaması

Rusya, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezi ile ilgili Ankara-Moskova hattında çalışmalar sürüyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, gaz merkeziyle ilgili kararın 2023’te alınabileceğini söyledi. Novak, fiyatlandırma için Türkiye'de bir mekanizma kurulabileceğini belirtti.

 GAZPROM DOĞALGAZ MERKEZİ İÇİN TÜRKİYE İLE ÇALIŞIYOR

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye'de kurulacak doğal gaz merkeziyle ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı Novak, merkezle ilgili kararın 2023'te alınabileceğini söyledi:

Sadece Rus tedarikçilerin değil, diğer ihracatçıların da dahil olacağı yeni bir platform oluşturmaktan bahsediyoruz. Şu anda bu konuda Türk meslektaşlarımız ve projeye katılabilecek diğer potansiyel ülkelerle aktif bir şekilde çalışıyoruz. Sanıyorum 2023'te karar alınacak.

RUS GAZI, TÜRKİYE’DEKİ MERKEZDE FİYATLANDIRILACAK

Novak, Rus gazının fiyatının, Türkiye'deki merkezde belirlenebileceğini söyledi:

Hollanda, İngiltere veya diğer ticaret platformlarında fiyatın nasıl oluştuğu net değil. Botların çalıştığı platformlara alternatif, piyasaya göre fiyat oluşturacak bir merkez oluşturmaktan bahsediyoruz.Türkiye'deki bu merkez, fiyat mekanizması için gerekli araçları sağlayabilir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, gaz merkezinin bir-iki ay içinde, isteyen müşterilere elektronik ortamda fiyat vermeye başlayabileceğini söylemişti. Putin, “Avrupa’ya gidecek gazın fiyatını, İstanbul’daki ortak elektronik platform belirleyecek” ifadelerini kullanmıştı.

# rusya # türkiye # rus gazı