Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilecek siyasi istişareler kapsamında İstanbul’a geliyor.

Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin Türkiye'ye geliyor. 

Toplantıda birçok konu ele alınacak

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki istişareler Verşinin ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyetler arasında bugün ve yarın yapılacak.

İstanbul’da yapılacak toplantı kapsamında Birleşmiş Milletler ile ilgili Tahıl Anlaşmasının uygulanması gibi hususların yanı sıra Suriye, Libya, Filistin gibi bölgesel konuların ele alınması öngörülüyor.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Verşinin’in Türkiye ziyaretine ilişkin şunları söyledi:

- Bir taraftan tahıl anlaşmasının sorunsuz bir şekilde işleyişi diğer taraftan bazı konularda da Türkiye’nin arabuluculuğunun devam etmesi konusunda Rusya ile temaslarımız devam ediyor. Ayrıca malumunuz Suriye konusunda bir üçlü Astana formatımız var. Teknik düzeyde görüşmeler birkaç hafta önce Astana’da yapılmıştı. Henüz Anayasa Komisyonu’nun dokuzuncu toplantısı konusunda bir karar alamadık. Özellikle Rusya’nın Cenevre’ye, İsviçre’ye vize sıkıntısını dile getirerek gitmek istemediğini biliyoruz. Ama siyasi sürecin de hızlanması gerekiyor. Bu konuda da angajmanımız devam ediyor.
# rusya # türkiye # kremlin # moskova # Putin