Suat Kılıç: "Partimiz İsveç'in NATO'ya Kabulünü Reddedecek"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç Merkez Yürütme Toplantısı sonrası kamera karşısına geçti. Kılıç, İsveç'in NATO'ya kabul protokolüne Yeniden Refah Partisi'nin kesin olarak ret oyu vereceğini açıklarken Filistin halkına destek için kınamaların yetmeyeceğini vurguladı.

İsveç'in NATO'ya kabul protokolünün Meclis'e gelmesinin ardından Yeniden Refah Partisi oy kararını açıkladı. Kameralar karşısına geçen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, parti kararının net olduğunu vurguladı.

"Kim nasıl şekil alırsa alsın partimizin kararı nettir. Biz mecliste kesin olarak red oyu vereceğiz."

İsrail'in Filistin halkına insanlık dışı saldırıları da Suat Kılıç'ın gündeminde yer buldu. Kılıç, hızla harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

"İsrail'in Gazze'deki soykırımı ABD gibi Batılı güçlerin sözde demokrasi savunucularının gözetiminde devam ediyor. Son bulmasını istiyoruz. Lanetlemekle varılacak bir yer yok. Herkes elinde olanı ortaya çıkarmalı. Örgütlenmelerle İsrail'in soykırımı karşısında kullanılması gereken güç kullanılmalı. "

Filistin’de yaşanan katliama yıllardır gözlerini kapatan Birleşmiş Milletleri çözüm adresi olarak gösteren Suat Kılıç, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu vurguladı.

"Yeni uluslararası paktlar aramak yerine var olanları harekete geçmeyi zorlamak önemlidir. Yeni bir örgüte üye olması gündemde değil. TÜRKİYE CUMHURİYETİ bir NATO üyesidir. BM'ye üyedir...."