24. Uluslararası İran Sağlık Fuarı tamamlandı

Tahran’daki Uluslararası Fuar alanındaki etkinlikte, İran firmalarının yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Çin ve Rusya gibi ülkelerden şirketler katılım sağladı.

24. Uluslararası İran Sağlık Fuarı tamamlandı

Tahran’daki Uluslararası Fuar alanındaki etkinlikte, İran firmalarının yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Çin ve Rusya gibi ülkelerden şirketler katılım sağladı. Katılımcı firmalar 11 farklı salonda yüzün üzerinde masa açarak ürünlerini sergiledi. Ortopedi ürünleri bu yıl diğer yıllara göre çok daha fazla ilgi gördü. 4 günlük fuar süresi boyunca günlük binlerce ziyaretçi ağırlandı. Ayrıca tıp fakültesi öğrencilerine yönelik bilimsel atölye çalışmalarının da olduğu fuarda, doktorlar da tecrübelerini paylaştı.

“YENİLİKÇİ BİR YAKLAŞIMIMIZ VAR”

24. Uluslararası İran Sağlık Fuarı tamamlandı - Resim : 1

İran dışındaki ülkelerden gelen firmaların organizasyonundan sorumlu Aylin Ekberi:

- İran Sağlık Fuarı her yıl düzenleniyor. Bu fuarlarda sadece tıbbi ve endüstriyel ürünler değil, farmasötik ürünler de sergilendi. Aynı zamanda yenilikçi ve teknolojik bir yaklaşımımız var, bu nedenle Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle her yıl güzel bir toplantı oluyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın İranlı firmalara sağladığı destekle ilerleme gösterdiler ve umarım ürünleri için iyi yabancı müşteriler bulurlar.

“TÜRKİYE PAZARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

24. Uluslararası İran Sağlık Fuarı tamamlandı - Resim : 2

Noorteb şirketi yöneticisi Emir Tohidi:

- Gördüğünüz sergi komşu ülkelerde sağlık alanında faaliyet gösteren firmalar arasında iş birliği ve etkileşim için çok ama çok güzel bir zemin. Azerbaycan, Rusya, Türkiye ve Irak başta olmak üzere komşu ülkeler İranlı iş insanlarını yetenekli buluyor. Ayrıca, Türkiye pazarıyla ilgili kanaatim Türk kardeşlerimizle çok güzel işbirlikleri kurabileceğimiz yönünde. Bu bağlamda Türkiye ile ticaretimizin yüzlerce yıl öncesine dayandığını düşünürsek doğal olarak bize yönelmelerin artmasını istiyoruz. Türk mühendislerinin gücüne ve yeteneğine daha fazla güvenmemiz ve arzu duymamız mümkün. Türkiye pazarını çok önemli görüyoruz. Türkiye'deki varlığımızın her ülke için bir kazan-kazan durumu olacağını garanti edebiliriz.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# sağlık turizmi # fuar # iran # rusya # sağlık