ABD'den Asya-Pasifik'te kışkırtma adımı: Avustralya'daki varlığını artıracak

Ukrayna güçleri, Rusya topraklarına saldırdı, ABD panikledi. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında “Ukrayna’ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Ukrayna güçlerinin, Rusya’nın batısındaki bir hava üssüne saldırı düzenlemesini değerlendirdi.

Price bir soru üzerine ABD ve Batı’nın, Kiev’e sadece kendi topraklarını ve egemenliğini koruması için silah verdiğini savundu. Price, “Ukrayna’ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik. Bunların savunma amaçlı tedarikler olduğunu açıkça beyan ettik.” İfadelerini kullandı.

Ukrayna, son günlerde Rusya’nın batısındaki üç hava üssüne, insansız hava araçları ile saldırılar düzeliyordu.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, Asya-Pasifik'teki gerilimi arttırmaya devam ediyor. ABD, Avustralya'daki askeri varlığını artırmaya hazırlanıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu kapsamda Avustralyalı mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Lloyd Austin, görüşme sonrası yaptığı açıklamada iki ülkenin savunma işbirliğini derinleştirme kararı aldıklarını söyledi. “ABD kuvvetlerinin Avustralya'daki dönüşümlü varlığını artıracağız.” Dedi.

Amerikan Savunma Bakanı, Avustralya’ya yapılacak askeri yığınağın ayrıntılarının daha sonra iki ordu arasında netleştirileceğini söyledi.

# abd # avustralya # Ukrayna # Asya-Pasifik # rusya