Almanya'dan Ukrayna kararı

Almanya hükümetinin Ukrayna'ya tank gönderme kararı halkta karşılık bulmadı. Münih'te "Ukrayna'da Alman tanklarına hayır" sloganlarıyla eylem yapıldı. Ukrayna'ya tank gönderecek ABD ve AB ülkelerine Rusya'dan yeni bir mesaj geldi.

ALMAN HALKI TANK GÖNDERİLMESİNE KARŞI

ABD 31 M1 Abrams, İngiltere 12 Challenger, Polonya 14 Leopard, Fransa Leclerc, Finlandiya ve Norveç ise 2 Leopard tankını Ukrayna'ya gönderecek. Bu kervana Almanya'da eklendi. 14 tane Leopard 2 ana muharebe tankının Kiev'e verecek. Bu karara Alman halkı tepkili.

Hükümet Ukrayna'ya tank göndermekten vazgeçmeye çağrıldı. "Ukrayna'da Alman tanklarına hayır" pankartları taşındı.

RUSYA'DAN ABD VE AB'YE NET MESAJ

Kremlin'den de yeni bir açıklama geldi. Moskova, Ukrayna'ya tank gönderecek ülkeleri net bir şekilde uyardı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "İttifak (NATO) ve söz konusu ülkelerin yaptıkları her şeyi çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz.” dedi.

AB ve ABD tanklarının Ukrayna'ya ulaşması ise aylar sürecek. Almanya ilk sevkiyatı Nisan başında yapılabileceğini açıkladı. Bu süre içerisinde Ukrayna askerleri tank kullanımı için eğitecek. Daha sonra iki tank taburu oluşturulacak.

ZELENSKİ SAVAŞ UÇAĞI İSTİYOR

 AB ve ABD'ye teşekkür eden Ukrayna Devlet Başkanı Violodamir Zelenski bu kez F-16 istedi. Talebi henüz karşılık bulmasa da Washington konunun masada olduğunu belirtti. Almanya ise kesin bir şekilde Kiev'e "hayır" dedi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, aksi takdirde Rusya ile NATO'nun karşı karşıya gelebileceğini söyledi.

# almanya # nato # Ukrayna