ÇKP 20. Genel Kurultayı Başkanlığı toplandı

Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Genel Kurultayı Başkanlığı ilk toplantısını Cumartesi öğleden sonra Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda gerçekleştirdi. ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Şi Cinping toplantıya katıldı ve önemli bir konuşma yaptı.

ÇKP 20. Genel Kurultayı Başkanlığı toplandı

Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Genel Kurultayı başkanlığı ilk toplantısını Cumartesi öğleden sonra Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda gerçekleştirdi.

ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Şi Cinping toplantıya katıldı ve önemli bir konuşma yaptı.

Kongrenin genel sekreteri Wang Huning'in başkanlık ettiği toplantı, Başkan Şi Cinping'in de aralarında bulunduğu 46 üyeli Başkanlık Daimi Komitesi'nin isim listesini onayladı.

Ding Xuexiang, Chen Xi, Guo Shengkun ve Huang Kunming, kongrenin genel sekreter yardımcıları olarak seçildiler.

Başkanlık, delege kimlik bilgileri komitesi tarafından delegelerin niteliklerinin incelenmesine ilişkin bir raporu onayladı.

Rapora göre, ülke genelindeki seçim birimlerinden 2.296 delege seçilmiş ve liste ÇKP Merkez Komitesi'nin onayı ile yayınlanmıştı. İncelemeden sonra, 2.296 delegenin niteliklerinin geçerliliği doğrulandı ve Kongreye katılan gerçek delege sayısı 2.296 olarak belirlendi.

Raporda, özünde Yoldaş Şi Cinping'in bulunduğu ÇKP Merkez Komitesinin, 20. ÇKP Ulusal Kongresi delegelerinin seçimine büyük önem verdiği belirtildi.

Rapora göre, ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Şi Cinping ve ÇKP Merkez Komitesi'nin güçlü liderliği altında, tüm seçim birimleri geçen Kasım ayından bu yana Parti içi demokrasiye tam anlamıyla yer verdiler ve delege seçiminde ciddi bir tavır aldılar.

Rapor, tüm taban düzeyindeki ÇKP örgütlerinin ve 96 milyondan fazla Parti üyesinin yüzde 99,5'inin seçimlere katıldığını kaydetti.

Ön adayların yüzde 15'inden fazlası, rekabete dayalı olmayan bir seçim yapması onaylanan Tibet ve Sincan hariç, süreç boyunca her seçim biriminde elendi.

Raporda, seçilen delegelerin genel olarak yüksek ideolojik ve siyasi dürüstlük, iyi ahlak ve davranış, siyasi meseleleri yönetmede güçlü yetkinliğe ve göze çarpan profesyonel performansa sahip seçkin Parti üyeleri olduğu ve tüm üyelerin geniş bir şekilde temsil edildiği belirtildi.

Raporda, ÇKP 19. Ulusal Kongresi uygulamaları ışığında ÇKP Merkez Komitesi'nin 20. ÇKP Ulusal Kongresi'ne katılmak üzere 83 delegeyi özel olarak davet ettiği ve seçilmiş delegeler kadar eşit haklara sahip olacakları belirtildi.

20. ÇKP Ulusal Kongresi'nin seçim yöntemi taslağı toplantıda onaylandı ve müzakere edilmek üzere her bir delegasyona teslim edildi.

ÇKP Merkez Komitesi, ilgili önde gelen Parti yetkililerini ve bir grup Komünist olmayan şahsı, oy hakkı olmayan katılımcılar olarak Kongreye katılmaya davet etmeye karar verdi.

Oy hakkı olmayan 354 katılımcı, 19. CPC Merkez Komitesinin delege olmayan üyeleri ve yedek üyeleri ile Disiplin Denetimi Merkez Komisyonunun delege olmayan üyelerini ve eski partinin delege olmayan ve özel olarak davet edilmeyen üyelerini içerir. Merkez Danışma Komisyonu.

Ayrıca Kongre'nin açılış ve kapanış oturumlarına 154 davetli davet edildi.

Toplantıda, Pazar günü saat 10:00'da Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda açılması ve 22 Ekim'de sona ermesi planlanan ÇKP 20. Genel Kurultayı'nin gündemi de kabul edildi.

çin çkp Çin Devlet Başkanı Şi Cinping