Elon Musk ifşa etti: İşte Twitter'ın FBI, CIA ve Pentagon ile iş birliği

Twitter'ı satın alan Elon Musk, Twitter'ın geçmiş dönemdeki skandallarını kamuoyunun bilgisine sunmaya devam ediyor. Musk.bir gazeteci aracalığıyla yayınladığı yeni belgelerle Twitter ve ABD devleti arasındaki bağlantıları gün yüzüne çıkardı. Hem CIA hem de FBI'ın Twitter'ı yönlerdiği ortaya çıktı.

Elon Musk, "Twitter Dosyaları" ismiyle sürdürdüğü ifşaatların dokuzuncusunu serbest gazeteci Matt Taibbi aracılığıyla yaptı.

"CIA, PENTAGON VE FBI İLE GÖZETİM VE SANSÜR MEKANİZMASI İŞLETİLDİ"

Taibbi’nin yayınladığı belgeler, Twitter’ın, FBI, Dışişleri Bakanlığı, CIA ve Pentagon dahil çeşitli devlet kurumlarıyla iş birliği içinde gözetim ve sansür uyguladığını ortaya koydu.

Belgelere göre, FBI, Twitter üzerinden diğer devlet kurumlarını kapsayan geniş bir sosyal medya gözetimi ve sansür uygulamasına aracılık ediyordu. Sansür ve gözetim mekanizması yerel polisler, medya ve farklı devlet kurumlarını da içeriyordu.

İfşaatlara göre, Twitter yetkilileriyle FBI ve CIA arasında düzenli olarak görüşmeler yapılıyordu. Görüşmeler tek taraflı bir iletişim ağı uygulaması üzerinden gerçekleşiyordu.

ABD istihbaratı, "Maduro yanlısı", "Küba yanlısı", "Rusya yanlısı" şeklinde binin üzerinde Twitter kullanıcısını içeren listeleri şirketle paylaştı. Listelerdeki isimler takibe alındı ya da hesapları kapatılarak sansürlendi.

TWİTTER YÖNETİCİSİ CIA AJANI ÇIKTI

İfşaatlarda, twitter yöneticilerinden birinin eski CIA ajanı olduğuna ilişkin yazışmalar da yer aldı. Taibbi, 29 Haziran 2020’de FBI'ın San Francisco'daki ajanlarından Elvis Chan'ın bir şirket yetkilisine, " 'Diğer devlet kurumunu bir konferanstan haberdar edip, davet etmesine müsaade var mı?" diye sorduğu elektronik postayı yayımladı. Chan'ın "diğer devlet kurumundan" kastının CIA olduğunu ifade eden Taibbi, Twitter’ın eski hukuk danışmanlarından Stacia Cardille'ın CIA ajanından haberdar olduğuna ilişkin e-postayı da paylaştı.

Gazeteci Mat Taibbi’ye göre, ABD hükümeti sadece Twitter ile değil, neredeyse tüm büyük teknoloji şirketleri ile sürekli temas halinde… Bunlar arasında Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, Pinterest gibi şirketler de yer alıyor.

"KOVİD19 HAKKINDAKİ YORUMLARI NEDENİYLE UZMANLARA MÜDAHALE EDİLDİ"


Öte yandan Elon Musk, salgın dönemine ilişkin 10. İfşaatını Free Press haber sitesi muhabiri David Zweig aracılığıyla yaptı. Paylaşılan belgeler, twitter’ın hükümetle aynı fikirde olmayan doktor ve uzmanları itibarsızlaştırarak Kovid-19 salgınına ilişkin tartışmalara müdahale ettiğini ortaya koydu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Elon Musk # twitter