Elon Musk Twitter'ın kuşunu uçurdu! Twitter'ın adı mı değişti? Twitter'ın yeni ismi neden X oldu?

Elon Musk'ın Twitter hamleleri bitmiyor. Son paylaşımları kafaları karıştırdı. Kullanıcılar Twitter'ın adı mı değişti? sorularını sorarken Elon Musk'ın profilindeki bağlantı linki tüm gerçekleri ortaya çıkardı. Peki Twitter'ın yeni ismi neden X oldu?

Elon Musk Twitter'ın kuşunu uçurdu! Twitter'ın adı mı değişti? Twitter'ın yeni ismi neden X oldu?
Elon Musk Twitter'ın adını değiştirdi

52 yaşındaki milyarder Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından beridir yapmadığı değişim kalmadı. Son olarak ise Twitter'ın simgesel olan kuşunu uçurdu. Elon Musk Twitter'ın adını ve uzantısını değiştireceğini 2 gün önce söylemişti. Merak edilen ise yeni simgesinin ne olacağı oldu. 

Uzay meraklısı Elon Musk kendisini ifade eden bir platforma dönüştürdüğü Twitter'ın adını bugün itibariyle değiştirdi. 2005'ten bu yana kurulan Twitter sosyal medya platformunun simgesi olan kuş artık yok. 

Elon Musk Twitter'ın kuşunu uçurdu

TWİTTER'IN ADI MI DEĞİŞTİ?

Elon Musk kişisel hesabından Twitter'ın yeni adının ve simgesinin X olduğunu duyurdu. Matematikte bilinmeyen anlamına gelen X yapması kafaları karıştırdı. Musk aynı zamanda uzantıda da Twitter yazısı yerine X.com'u kullandı. 

Elon Musk Twitter'ın adını değiştirdi

Twitter'ın genel merkezine yansıtılan X işaretli bir fotoğraftan sonra kullanıcıların uzantılarına kadar genel bir opsiyonlu değişime imza attı. 

Twitter'ın adı mı değişti

TWİTTER'IN ADI NEDEN X OLDU?

Threads uygulamasına rağmen Twitter'a olan ilgi düşmedi. Elon Musk sınırlandırmalarına ve değişimlerine devam edeceğini belirtti. 

X Elon Musk'ın en büyük takıntısı olan bir simgedir. Uzaya olan merakı ve teknoloji gelişiminin öncüsü olarak bilinmeyen anlamına gelen X'i kullanması kullanıcıları şaşırtmadı. Ayrıca sahibi olduğu Space X'teki X'ten de geldiği düşünülüyor.

# twitter # Elon Musk