Filistin'de 2015'ten bu yana en kanlı ay yaşanıyor

İsrail'in kanlı saldırılarında 8'i çocuk 35 Filistinli şehit oldu. İşgal altındaki Filistin'de Ocak 2023, 2015'ten bu yana yaşanan en kanlı ay oldu.

İsrail, Filistinlilerin evlerini yıkıp, yasa dışı genişleme planları için saldırıda. 

İşgal altındaki Filistin topraklarında Ocak 2023, son 8 yıl içindeki en kanlı ay olarak kayıtlara geçti. İsrail'in kanlı saldırılarında 8'i çocuk 35 Filistinli şehit oldu. Binlerce Filistinli gözaltına alındı.

Saldırganlığı iyice artan İsrail güçlerinin ve onların koruması altındaki Yahudi yerleşimcilerinde hedefinde Cenin var. 20 şehit verilen kentte silah sesleri denmez oldu.

Son 24 saatte ise Nablus, Kudüs, El Halili ve Ramallah kentlerinde de 200'den fazla saldırı yaşandı. Filistinliler ve evleri hedef alındı. Bahçeler, arabalar ateşe verildi. 

Fanatik yahudilerin ve İsraililli siyasetçilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarına da göz yumuluyor. Tel Aviv, Birleşmiş Milletler ya da bir başka uluslararası toplumdan gelen tepkilere kulak asmıyor. Fanatik sağ gruplarla hükümeyi kuran yeni Netanyahu yönetiminde bölgede sıcak çatışmaların artacağı öngörülüyor.

# israil # filistin # zulüm