Charlie Hebdo hacklendi

Türkiye'ye ve İslam’a hakaret eden Fransız Charlie Hebdo'nun internet sitesi hacklendi. Derginin internet sitesine Atatürk ve Türk bayrağı konuldu.

Fransız Charlie Hebdo dergisinin internet sitesi hacklendi. Türkiye’ye ve İslam’a hakaret eden yayınlara imza atan Charlie Hebdo’nun internet sitesi Türk hacker Devran Karaçay tarafından hacklenerek değiştirildi.

Siteyi ziyaret edenleri Atatürk’ün fotoğrafı, Türk bayrakları ve mehter marşı karşıladı. Hacker, sitenin ortasına “Ben Devran Karaçay, bir Türk genciyim hiçbirinizden korkum yok. Siz alay edemezsiniz sadece alay konusu olursunuz” yazılı not bıraktı. Devran Karaçay isimli hacker, sitenin bir çok yerine de “Atatürk’ün ne mutlu Türk’üm diyene” sözü koydu.

Daha önce Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo, Kahramanmaraş merkezili depremlerin ardından Türkiye düşmanlığını karikatürize etti. "Türkiye'de deprem" başlığıyla yapılan paylaşımda, yıkılan binalar ile devrilen bir aracın bulunduğu çizimin üstüne "Tank göndermeye ihtiyaç kalmadı" yazılmıştı. Derginin karikatürü sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Charlie Hebdo hacklendi - Resim : 1

# Charlie Hebdo # fransa # hacklendi