Hüseyin Macit Yusuf'dan Gambiya ziyareti açıklaması: ''KKTC için tarihi nitelikte bir ziyaret''

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin “tanıma” diplomasisi sonuç vermeye başladı. Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Joof, Lefkoşa’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Joof, Ankara’daki temaslarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne resmi ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la birlikte iki ülke bayrakları önünde poz veren Joof, Gambiya’daki eğitime yaptığı katkıdan dolayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne teşekkürlerini iletti. KKTC'nin ülkesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Joof, Cumhurbaşkanı Tatar’ı normal protokol ile karşılanmak üzere Gambiya’ya davet etti. KKTC ile her alanda güçlü iş birliği mesajı veren Joof'un konuşmasında, bağımsızlık vurgusu da dikkat çekti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için tüm alanlarda çalışmaların önemli olduğunu söyledi. KKTC'nin dünya ile bütünleşmek için verdiği haklı mücadeleye dikkati çekti.

Ziyareti tanınma yolunda önemli bir adım olarak niteleyen Ersin Tatar, “Önümüzdeki dönemde Gambiya’da birtakım toplantılar olacak. Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eski gezici büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf, Ulusal Kanal yayınında Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Joof’un Lefkoşa temaslarını değerlendirdi. Yusuf, ziyaretin, tarihi nitelikte olduğunu vurguladı.


Hüseyin Macit Yusuf, Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle güçlenen ilişkilerinin, KKTC’nin tanınmasına da katkı sunduğunu söyledi. Vatan Partisi’nin 2000’li yılların başlarından itibaren KKTC’nin tanınması için çalışmalar yürüttüğünü hatırlattı.

# KKTC # Gambiya # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # ersin tatar # Hüseyin Macit Yusuf