İmran Han'a saldırı karşısında Pakistan halkı ayakta

Pakistan halkının ABD destekli hükümete karşı erken seçim çağrısıyla başlattıkları eylem devam ediyor. Büyük Yürüyüşü başlatan İmran Han’ı hedef alan suikast girişiminden sonra eylemler ülke çapına yayıldı.

Ülkesindeki Amerikancı emperyalist girişimlere karşı mücadeleye liderlik eden Pakistan Adalet Hareketi Partisi Lideri İmran Han’a yönelik suikast girişimi sonrası tüm Pakistan ayakta.

Ayağından yaralanan İmran Han’ın sağlık durumu iyi. ABD’nin girişimleri başbakanlığı düşürülen ve seçim yasağı getirilen İmran Han, suikastten “İthal hükümet” Şahbaz Şerif ve Tümgeneral Faysal Naseer’i sorumlu tuttu, ülke çapında protesto çağrısı yaptı.

Han’ın çağrısı sonrası Lahor’dan İslamabad’a doğru başlayan büyük yürüyüş ülke genelinde kitlesel eylemlere dönüştü.

Belucistan eyaletinin Ketta şehrinde esnaf kepenk kapatarak eylemlere katıldı.

Başkentte ise arbede yaşanıyor. Güvenlik güçleri İslamabad’da toplanan kalabalığa biber gazı ve havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi'de suikast girişiminden Başbakan Şerif iktidarının sorumlu olduğuna dair deliller olduğunu açıkladı. İstihbarat olmasına rağmen saldırı girişiminin önlenmediği belirtildi.

Pakistan halkı erken seçim kararı alanına kadar meydanları terk etmeyeceklerini ilan etti.

TÜRKİYE’DEN HAN’A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Türkiye’de İmran Han’a yönelik suikast girişimini kınadı. Dışişleri Bakanlığından yazılı açıklama yapıldı:

- Pakistan'da dün bir siyasi etkinlik sırasında Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin eski Başbakanı İmran Han’ı hedef alan ve bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu menfur olayda hayatını kaybeden Pakistanlı kardeşimize Allah’tan rahmet, eski Başbakan Han ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.
# İmran Han # Pakistan Adalet Hareketi Partisi # pakistan