İsrail'de polis dehşet saçtı

İsrail polisi Filistinli bir genci daha onlarca insanın gözü önünde katletti. Filistin olayı, "soğukkanlı infaz" olarak tanımlandı. Tel-Aviv yönetimi gece saatlerinde Gazze'yi vurarak şiddetin dozunu artırdı.Yaşanan gelişmelere ilişkin Dışişleri bakanlığından açıklama geldi.

İsrail polisi Filistinli bir genci daha onlarca insanın gözü önünde katletti. Filistin olayı, "soğukkanlı infaz" olarak tanımlandı. Tel-Aviv yönetimi gece saatlerinde Gazze'yi vurarak şiddetin dozunu artırdı.Yaşanan gelişmelere ilişkin Dışişleri bakanlığından açıklama geldi. Açıklamada,sivil kayıpların önüne geçilmesi ve şiddetin tırmandırılmaması için İsrail makamlarına çağrı yapıldı.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da 22 yaşındaki Filistinli genç, İsrail polisi tarafından vurularak öldürüldü.

Batı Şeria'daki Nablus kentinde 22 yaşındaki Filistinli genci orantısız güç kullanarak tutuklamaya çalışan İsrail polisi, gözaltına direnen genci vurarak infaz etti. Vahşetin görüntüleri kamera kayıtlarına geçti.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ofisinden açıklama yapıldı. Olay, "soğukkanlı infaz" olarak tanımlandı. Açıklamada "Bu infazlar İsrail hükumetinin resmi politikası haline geldi." ifadelerine yer verildi.

İsrail şiddetine Türkiye'den endişe duyuyoruz açıklaması geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada sivil can kayıplarından derin endişe duyulduğu vurgulandı, yargısız infazlar şiddetle kınandı.

Açıklamayla bölgede gerilimin daha fazla tırmanmasının önüne geçilmesi ve can kayıplarının önlenmesi için İsrail makamlarına gerekli önlemleri alması çağrı yapıldı.

# israil # filistin # gazze # Kudüs