Elon Musk Twitter’ın eski yönetimini ifşa etti

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin eski yönetimiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 2020 başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberleri sansürlediğine yönelik bilgiler paylaştı.

Kısa süre önce Twitter’ı satın alan Elon Musk, şirketin eski yönetimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Musk, Twitter eski yönetimi ile Demokratlar arasındaki sansür yazışmalarını serbest gazeteci olarak bilinen Matt Taibbi adlı kullanıcı üzerinden ortaya çıkardı.

Musk’tan aldığı dosyalardan yola çıkarak bir dizi tweet atan gazetecisi Taibbi, dışardan platformdaki içeriklere müdahale talebi geldiğini ve yöneticilerin de bu talepleri karşıladığını belirtti.

2020 başkanlık yarışı sırasında Biden’ın ekibinin de birçok paylaşım linkini kaldırılmak üzere şirkete başvurduğu belirtildi.

Gazeteci Taibbi, şirket çalışanlarından birinin, "Biden ekibinden incelenecek daha çok şey var” şeklinde bir e-mail attığını ve "Ele alındı" şeklinde yanıt verildiğini aktardı.

Dosyaları incelediğini ve hem Demokrat hem de Cumhuriyetçilerin taleplerde bulunduğunu belirten Taibbi, olumlu karşılananların daha çok demokrat olduğuna işaret etti.

Taibbi, 14 Ekim 2020'de New York Post gazetesinin, Hunter Biden'ın dizüstü bilgisayarının içeriğinden elde edilen ifşa dosyalarını yayınladığını hatırlattı. Şirketin bu habere ilişkin linkleri siteden kaldırdığını ve buna yönelik paylaşımlara ‘’güvenli değil’’ uyarılarını eklediğini kaydetti.

Hatta dönemin Beyaz Saray sözcüsü Kaleigh McEnany, söz konusu haber hakkında tweet attığı için hesabının kilitlendiğini belirtti.

# Hunter Biden # twitter # Elon Musk # joe biden