Katar televizyonundan Almanya'ya göndermeli veda

Katar televizyonunda konuklar, Dünya Kupası'na veda eden Almanya'yı LGBT göndermesi yaparak uğurladı. İşte Katar ekranlarında gülümseten görüntüler...

Dünya, Katarlıların Almanya'ya yaptığı LGBT göndermesini konuşuyor. Katar'ın LGBT propagandasının yasaklanması konusunda FIFA'ya aldırdığı kararlar, Alman milli takımı tarafından protesto edilmişti. Almanya milli takımı, ilk çıktığı maçta ağzını kapatarak poz vermiş ve FIFA'nın kararını eleştirmişti.


Turnuvanın 'ölüm grubu' olarak adlandırılan E grubunda tarihi bir gece yaşandı. Japonya'nın olağanüstü performansı ile renklenen grupta Almanya, Kosta Rika'yı 4-2 yense de averaj farkıyla gruptan çıkamadı. Almanya'nın grup aşamasını geçememesinin ardından yaptıkları LGBT protestosu yeniden gündem oldu.


Almanya'nın elenmesinin ardından başta sosyal medya olmak üzere turnuvanın başında verdikleri o fotoğraf tiye alındı. Katar'da yayın yapan bir spor kanalında ise renkli görüntüler ortaya çıktı. Günün maçlarının yorumlandığı programda sunucu ve diğer konuklar, Alman futbolcular gibi elleriyle ağızlarını kapatarak kameralara el sallayıp Almanya'ya 'güle güle' dedi. Programın o anları sosyal medyada da gündem oldu.

# katar # dünya kupası # almanya