İtalya'da Rus düşmanlığı protesto edildi

İtalya’da halk NATO’ya karşı yürüdü. Başkent Roma’daki gösterilerde Ukrayna’ya yapılan silah sevkiyatı protesto edildi. Milano’da da NATO bayrakları ateşe verildi. İtalyan bayraklarıyla yürüyen halk, “Savaşa karşı birleştik” ve “Rus düşmanlığına hayır” yazılı pankartlar taşıdı.

NATO bayrakları yakıldı, Ukrayna’ya yapılan silah sevkiyatı protesto edildi. Halk "Rus düşmanlığına hayır" yazılı pankartlar taşındı.

İtalya’dan binlerce kişi sokağa çıktı. Hedefte Batı’nın Ukrayna siyaseti ve NATO vardı. Başkent Roma’da ellerinde meşale ve İtalyan bayraklarıyla yürüyen halk, “Savaşa karşı birleştik” ve "Rus düşmanlığına hayır" yazılı pankartlar taşıdı. Göstericiler İtalya hükümetinin Ukrayna’ya silah sevkiyatını da karşı çıktı.

Milano kentinde de işçiler sokağa çıktı, NATO bayrakları ateşe verildi. Sendikaların örgütlediği eylemde Ukrayna’ya silah sevkiyatına tepki gösterildi. Eylemin başlıca sloganı “silahları indirin, maaşları artırın” oldu.

NATO’ya tepkinin bayrak yakılarak gösterildiği eylemde İtalyan emekçiler Rusya karşıtı yaptırımların genişletilmesini protesto etti. Gösterilerde Rusya bayrağının taşıdığı da görüldü.

# Milano # rusya # Ukrayna # protesto