KKTC'den bir uçuş müjdesi daha: KKTC'ye bir ülke daha uçacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü olan 15 Kasım’da Rusya’nın yanı sıra başka bir ülkeden daha doğrudan uçuş yapacağı açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. Kuruluş yıldönümünde Rusya’nın yanı sıra bir ülkenin daha doğrudan uçuş yapılacağı duyuruldu.

Haberi KKTC Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, Yeni Şafak Gazetesine verdiği röportajda açıkladı.

Türkiye ile koordineli bir şekilde KKTC’ye doğrudan uçuş yapılması için çalıştıklarını anlatan Arıklı, kısa süre içinde bunu başarmayı umut ettiklerini söyledi. Şu an çalışmaların olumlu gittiğinin altını çizen Arıklı, 15 Kasım’da müjdeli haber vermek için hummalı çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünde Rusya’dan doğrudan uçuş yapılması planlanıyor. KKTC Ulaştırma Bakanlığı başka ülkelerinden doğrudan uçuş yapılması için yoğun çaba sarf ediyor. Bakan Arıklı, “Şu anda bir başka ülkeyle ilgili görüşmeler olumlu gidiyor. 15 Kasım’da müjdeli haber vermek için hummalı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

10 BİN RUS KKTC’DE İKAMET ETMEYE BAŞLADI 

Rusya’dan KKTC’ye 350 bin kişinin geleceği yönündeki haberleri de değerlendiren KKTC Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, Avrupa Birliği yaptırımları nedeniyle Güney Kıbrıs’a gidemeyen Rus turistleri KKTC’ye aktarmaya çalıştıklarını söyledi:

- Güney Kıbrıs’a 650 bin civarında Rus turist gidiyordu. Ancak şu an AB yaptırımları çerçevesinde gidemiyor. Güney’de 100 bin civarında Rus turist yaşıyor, bu insanlar da Moskova’ya gidemiyor, akrabaları da ziyarete gidemiyor. Bu durumda biz alternatif oluşturmaya çalışıyoruz. Hem her yıl güneye giden 650 bin civarındaki Rus turistin bir bölümünü KKTC’ye aktarmaya çalışıyoruz. Hem de güneydeki Rusların KKTC’de ikamet etmesi için çalışıyoruz. Şu ana kadar 10 binin üzerinde Rus, KKTC’de ikamet etmeye başladı.



Öte yandan Rus İzvestia Gazetesi de Rusya’nın KKTC’de yaşayan vatandaşlarına hizmet vermesi için konsolosluk açma niyetinde olduğunu yazdı. Haberde Rus makamlarının doğrudan uçuş ve konsolosluk işlevi gören ofis açılması için KKTC makamları ile iletişim kurduğu belirtildi.

# kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # rusya # güney kıbrıs