Elon Musk ifşa etti: Pentagon hesaplarına Twitter koruması

Pentagon hesaplarına Twitter koruması sağlandığı ortaya çıktı. Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin eski yönetiminin bir uygulamasını daha ifşa etti. Musk, Twitter'ın ABD ordusunun talebi üzerine Orta Doğu'daki psikolojik harp operasyonları hesaplarına dahili koruma sağladığını ifade etti.

ABD savunma Bakanlığı Pentagon''un hesaplarına Twitter koruması sağlandığı ifşa oldu.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin eski yönetiminin bir uygulamasını daha ortaya çıkardı. Musk'ın 8. ifşaatında Twitter'ın ABD ordusunun talebi üzerine Orta Doğu'daki psikolojik harp operasyonları hesaplarına dahili koruma sağladığı ve bunlara onaylı hesap yani mavi tik özelliği verdiği tespit edildi.

Musk, Twitter ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı arasında CENTCOM'un psikolojik harekatlarının parçası olan hesapların şikayet gibi durumlara karşı koruma listesine alınmasını ve bu hesaplara onaylı hesap işareti verilmesine ilişkin yazışmaları ifşa etti.

CENTCOM’un, Yemen, Suriye, Irak, Kuveyt ve Orta Doğu'nun genelinde insanların fikirlerini şekillendirmek için üretilen içerikleri yaymak için Twitter’ın korumaya aldığı bu hesapları kullandığı kaydedildi.

Pentagon’un bu geniş faaliyetinden Twitter’ın üst yönetiminin de haberdar olduğu belirtildi.

Musk, daha önce, Twitter'ın genel danışman yardımcısı ve eski FBI genel danışmanı James Baker'ı "kamu diyaloğu için önemli olan bilgilerin bastırılmasındaki olası rolü" konusundaki endişelerini gerekçe göstererek görevden almıştı.

# twitter # pentagon # CENTCOM # orta doğu # Yemen # ırak # suriye