Peru'da tarihi keşif: 2000 yıldan daha eski glifler bulundu

Peru'da 2 bin yıldan daha eski oymalar bulundu. Peru sahilinde bulunan oymalar, insanları, kedileri, yılanları, balinaları, kuşları ve diğer canlıları tasvir ediyor.

Perulu ve Japon arkeologlar, bölgeyi iki yıl boyunca insansız hava araçlarıyla fotoğrafladıktan sonra, Peru'nun Nazca ovası ve çevresine oyulmuş 168 yeni çizim buldu.

Yamagata Üniversitesi`nden baş araştırmacı Masato Sakai, yalnızca havadan görülebilen daha soyut Nazca Çizgilerinin aksine, yeni keşfedilen gliflerin yerden görülebildiğini açıkladı.

Araştırmacılara göre, Lima`nın yaklaşık 400 kilometre güneyinde, Peru sahilinde bulunan oymalar, insanları, kedileri, yılanları, balinaları, kuşları, lamaları, alpakaları ve diğer canlıları tasvir ediyor. Tarihleri, 2000 yıldan daha eskiye dayanıyor.

Yeni bulunan görüntüler yaklaşık 2 ila 6 metre uzunluğundayken, daha önce keşfedilen çizgiler 48 kilometre kadar uzanıyor.

Arkeologlar, tasarımların amacı üzerinde fikir birliğine sahip değil. Bazıları dini ritüellerde kullanıldıklarına inanırken, diğerleri astronomik bir amaca hizmet ettiklerini düşünüyor.

2004 yılından bu yana, araştırmacılar bölgede 190 figür buldu ve daha fazlasının keşfedilmeyi beklediğine inanılıyor.

# peru # arkeolog