İngiltere'de acil servis krizi: "Her hafta yüzlerce kişi ölüyor"

ABD’nin Rusya yaptırımları ile vurduğu Avrupa’da İngiltere sağlık sistemi can çekişiyor. Hayat pahalılığına karşı grevler ve grip salgını nedeniyle hastanelerde can kayıpları arttı. Grevin etkilediği gecikmeler nedeniyle günlük 300 ila 500 ölüme neden olduğu ileri sürüldü.

İngiltere ve Galler'de binlerce ambulans çalışanı greve gitti

ABD ve AB’nin Rusya yaptırımları sonrasında Avrupa’da hayat yaşanamaz hale geldi. Artan fiyatlar grevleri tetikledi. Emeğin olduğu her alanda grev başladı. Sağlık da bunlardan biri…

İngiltere’de sağlık çalışanları halen grevde. Sistem çöküşte.

Hemşirelerin tarihi grevi sonrasında ambulans çalışanlarının başladığı grevler müdaheleyi geciktiriyor. İngiliz hükümeti sahaya orduyu sürsede grevin etkilerini engelleyemedi.

İngiltere'de acil servislerdeki bekleme süreleri arttı. Bu artışın haftada 300 ila 500 ölüme neden olduğunu öne sürüldü.

 İNGİLTERE’DE SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜYOR

Açıklamada acil tıp doktorları birliği olan "Royal College of Emergency Medicine" den. Birliğin Başkanı Dr. Adrian Boyle, Times Radio'ya konuştu.

"Şu anda uzun beklemeler açısından gördüğümüz şey, artan ölüm oranıyla ilişkilendiriliyor ve her hafta acil servislerdeki gecikmeler ve sorunların bir sonucu olarak 300 ila 500 kişinin öldüğünü düşünüyoruz. Bunu gerçekten kavramamız gerekiyor."

Boyle, hastanelerdeki kapasitenin artırılması gerektiğini vurguladı. “Böyle devam edemeyiz. Bu güvensiz ve onursuz." Dedi.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) verilerine göre, Kasım 2022'de 37 bin 837 hasta, acil serviste 12 saatten fazla bekledi. Bu sayı Kasım 2021’de 10 bin 646 idi.

# ingiltere # birleşik krallık # acil servis # grev # galler