Ukrayna'da neonazi lideri Stepan Bandera anıldı

70 yıl önce, 1945'te, Rus Kızıl Ordusu Nazizm'i yendi ancak Nazizmin zehirli fikirleri Ukrayna'dan tam olarak temizlenemedi. Nazizmin Ukrayna'daki temsilcisi Stepan Bandera'nın doğumunun 114. yıl dönümünü kutlandı.

Rusya'nın Ukrayna'daki Neo-Nazilere yönelik başlattığı operasyon başarıyla devam ederken Nazizmin Ukrayna'daki temsilcisi Stepan Bandera'nın doğumunun 114. yıl dönümünü kutlandı.

70 yıl önce, 1945'te, Kızıl Ordu Nazizm'i yendi ancak Nazizmin zehirli fikirleri Ukrayna'dan tam olarak temizlenemedi.

"Gizli, radikal, şiddet yanlısı" olan Ukrayna Milliyetçileri Örgütünde faaliyet yürüten Bandera, Nazizmin zehirli tanelerini Ukrayna'da tutmaya devam etti.

Neo-Naziler, Kırım ve Donbass’ta binlerce insanın ölümünden ve yüz binlerce insanın yerinden edilmesinden de sorumlu. Özellikle 2014 Meydan Darbesi'nden sonra Ukrayna'da okullarda, kiliselerde, işyerlerinde, hükümet ve ordu içinde sistematik olarak Nazizim yükseltildi.

2 mayıs 2014'te çoğunluğunu aşırılık yanlısı, neo- nazi flamalı Sağ Sektor üyeleri ve Batı yanlıları tarafından bir katliam yapıldı. Ukrayna'da yükselen Neo-nazizm'in en acı örneklerinden biri yaşandı. Odessa'da Kiev destekli neo-naziler tarafından sendika binası ateşe verildi. 48 kişi yakılarak öldürüldü, 250'den fazla kişi yaralandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı özel operasyonun gerekçelerinden birinin de Ukrayna'daki neonazi çetelerin faaliyetleri olduğu biliniyor.

# Ukrayna # neo-nazi terörü # nazizm # Meydan darbesi