Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim

Özellikle 2014 Maidan Darbesi'nden sonra Ukrayna'da okullarda, kiliselerde, işyerlerinde, hükümet ve ordu içinde sistematik olarak Nazizim yükseltildi.

Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim

Haber: Mert Sagit

İkinci Dünya Savaşı döneminde ülkeyi işgal eden Nazi Almanyası ile işbirliği yapıldığı bilinen Ukrayna milliyetçi hareketinin lideri Stepan Bandera'nın hükümet binasında bir pankartı. Üzerinde “babamız bandera” yazıyor.

Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim - Resim : 1

Dmitro Negriç 20.000'den fazla Yahudi'nin ölümünden sorumlu bir Nazi Subayı. Negriç UPA (ukrayna isyan ordusu)'na katılmıştı. Ukrayna'da bir heykeli.

Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim - Resim : 2

Ukrayna'da bir ortodoks kilisesi, her yıl nazi savaş suçlusu Roman Şuheviç'i anıyor.

Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim - Resim : 3

Ukrayna'da bir çocuk kitabı. Ukrayna İsyan Ordusunu ve Ukraynalı Naziler'in Avrupa'da Yahudiler'e karşı işlediği suçları öven bir kitap.

Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim - Resim : 4

1941 yılının temmuz ayında, nazi savaş suçlusu Yaroslav Stetsko, “yahudilerin yok edilmesini ve almanların yahudilerin imha yöntemlerini ukrayna'ya aktarmasını destekliyorum” demişti. Ukrayna'da Stetsko'nun andırıldığı bir tablo.

Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim - Resim : 5

2 mayıs 2014'te çoğunluğunu aşırılık yanlısı, neo-nazi flamalı Sağ Sektor üyeleri ve batı yanlıları tarafından bir katliam gerçekleştirildi. Ukrayna'da yükselen neo-nazizm'in en acı örneklerinden biri yaşandı. Odessa'da Kiev destekli neo-naziler tarafından sendika binası ateşe verildi. 48 kişi yakılarak öldürüldü, 250'den fazla kişi yaralandı. Ölenler arasında etnik ruslar vardı.

Ukrayna'da sistematik olarak işlenen Nazizim - Resim : 6

Bunların Yanında Ukrayna Parlamentosu nazi işbirlikçisi, Ss Galizia Tümeni Gazi'si Mihaylo Mulik'e onursal “ukrayna kahramanı” unvanı verilmesi yönünde yapılan çağrıyı oy çokluğuyla desteklemişti. bu çağrı Zelenski'ye yapılmıştı. Eski sağ sektor lideri Dmitriy Yaroş, şimdi Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanı'nın Danışmanı.

# rusya # Ukrayna # haber # hükümet # avrupa # dünya # batı # kiev # imha # Zelenskiy # Donbass # nazi # Donetsk # neonazi # Odessa # mariupol # azov # azovstal # stephan bandera