Dünya 2023'ü böyle selamladı

2023 yılı dünyanın dört bir yanında coşkuyla karşılandı. Kalabalıklar meydanları doldurdu, gökyüzü havai fişeklerle aydınlandı.

Yeni yıl coşkusu ilk olarak Pasifik Okyanusu'ndaki Kiribati'ye bağlı Kiritimati Adası’ında yaşandı. Ardından Tonga, Yeni Zelanda, Fiji ve ve Avustralya 2023’e merhaba dedi.

Avustralya’nın simge yapısı Auckland Harbour Köprüsü üzerinde ışık gösterisi yapıldı. Kutlamalarda 3 
Kovid19 tedbirlerinin kısmen sürdüğü Çin’de halk, meydanlarda kutlamalar yerine eğlence mekanlarını tercih etti.

Rusya’da Ukrayna’daki operasyon nedeniyle havai fişek gösterileri ve meydanlarda toplu eğlence programları yapılmadı. Moskova’nın ışıklandırılan cadde ve meydanlarda dolaşan halk, restoranları ve eğlence mekanlarını doldurdu. Tarihi Kızıl Meydan’da kurulan buz pateni pistine, halkın ilgisi yoğun oldu.

En ilginç yeni yıl kutlamalarından biri de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşandı.
Dubai'de Guiness rekor denemesi yapıldı, dünyanın en uzun havai fişek gösterisi için 15 bin nano ışık ve 3 binden fazla drone ile farklı şekiller oluşturuldu. Dünyanın en uzun binası Burç Halifa da yeni yıl için süslendi.

ABD'de yılbaşı kutlamalarının merkezi New York'taki Times Meydanı'ydı. Binlerce kişi yeni yıla havai fişek ve ışık gösterileri eşliğinde girdi.

Avrupa'da da meydanlar doldu. Berlin'de tarihi Brandenburg Kapısı'nda ve ünlü televizyon kulesinin bulunduğu bölgede gökyüzünü hava fişekler aydınlattı.

Paris'te de Champs Elysées caddesi ve Zafer Takı'nın bulunduğu bölgede hava fişek gösterileri düzenlendi.

# 2023 # yılbaşı # yılbaşı kutlamaları