Amerikan medyasından Ukrayna iddiası: ''NATO Rusya ile barışa zorlayabilir"

NATO'daki Ukrayna çatlağı, Amerikan medyasına yansıdı. CNN Uluslararası Güvenlik Editörü Nick Paton Walsh, NATO’nun silah tedariki nedeniyle Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i yakın zamanda Rusya ile barış anlaşması yapmaya zorlayabileceğini yazdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu, ekonomisi giderek istikrarsızlaşan Batı’da endişe kaynağı olmaya başladı. Rusya ile bozulan ilişkiler sonrası enerji krizi derinleşen Avrupa’da, Kiev’e silah tedariki konusunda da fikir ayrılıkları yaşanıyor.

ABD’nin kışkırtmalarıyla başlayan savaşta, NATO’nun geri adım atacağı konuşulmaya başlandı. Amerikan medyası, İttifakın yakında Ukrayna’yı Rusya ile barış yapmaya zorlayabileceğini bildirdi.

CNN Uluslararası Güvenlik Editörü Nick Paton Walsh, NATO’nun silah tedariki nedeniyle Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i Rusya ile barış anlaşması yapmaya zorlayabileceğini yazdı. Walsh, “NATO’nun silah tedariki konusunda sabrı tükenebilir. Bu, ittifakı, uzun vadeli güvenlik pahasına ekonomik elverişlilik aramaya ve Kiev’in zararlı çıkacağı barış için ısrar etmeye zorlayacak” ifadelerini kullandı.

ABD ve müttefikleri, Ukrayna’ya şimdiye kadar milyarlarca dolar değerinde askeri silah ve mühimmat sevk etti. Rusya, birçok kez Batı’nın çatışmayı uzatma çabasında olduğunu açıkladı ve Ukrayna’daki yabancı silah depolarının Rus Ordusunun meşru hedefi olduğunu duyurdu.

# nato # rusya # Ukrayna # amerika # cnn