Rusya' Kırım'daki saldırıda İngiliz parmağını işaret etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım Cumhuriyeti'nin Sivastopol kentinde düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saldırının Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hatlarına yönelik saldırıda dahli olan İngiliz Donanması'na bağlı uzmanların yönetiminde hazırlandığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım Cumhuriyeti'nin Sivastopol kentinde düzenlenen saldırıda İngiliz Donanması'na işaret etti.

Saldırının Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hatlarına yönelik saldırıda dahli olan İngiliz Donanması'na bağlı uzmanların yönetiminde hazırlandığı belirtildi.

"İNGİLİZ UZMANLAR TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Karadeniz Filosu gemileri ile Sivastopol üs noktasının iç ve dış liman bölgesinde bulunan sivil gemilerin hedef alındı:

- Bu terör saldırısının hazırlığı ve Ukrayna 73. Özel Deniz Harekat Merkezi'ndeki askerlerinin eğitimi, Nikolayev Bölgesi'nin Oçakov kentindeki İngiliz uzmanlar tarafından gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre İngiliz Donanması'nın temsilcileri, 26 Eylül'de Baltık Denizi'nde Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarına yönelik terör saldırısının planlanmasında, desteklenmesinde ve gerçekleştirilmesinde de yer aldı.

Saldırı sonucunda mayın tarama gemisi Ivan Golubets ve Yujnaya Körfezi'ndeki bom bariyerinin çok küçük hasar aldığını kaydetti.

# rusya savunma bakanlığı # Kırım Cumhuriyeti # rusya