Rusya ve Çin'den Asya Pasifik'te ortak hava devriyesi

Çin ve Rus savaş uçakları Asya Pasifik semalarında yükseldi. İki ülke ABD'nin silah ve asker yığdığı Asya Pasifik'te ortak hava devriyesi yaptı. Büyük panik yaşayan Amerikancı Güney Kore yönetimi, Rus ve Çin jetlerinin hava sahasını ihlal ettiği yaygarasına başladı.

Asya Pasifik'te ABD'nin kuşatma planlarına karşı Moskova ve Pekin harekete geçti. Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri ile Çin Hava Kuvvetleri ortak hava devriyesi düzenledi.

Devriyede, Rusya'nın füze taşıyan "Tu-95MS" tipi savaş uçağı ve Çin'e ait "Hun-6K" tipi stratejik bombardıman uçağı yer aldı. Savaş jetlerinin de eşlik ettiği uçaklar, Japon Denizi ve Doğu Çin Denizi üzerinde uçuş yaptı. Asya Pasifik semalarındaki devriye yaklaşık 8 saat sürdü.

İki dost ülkenin ortak hava devriyesi, ABD'nin bölgedeki üslerinden biri haline gelen Güney Kore'de panik yarattı. Amerikancı yönetim uluslararası kamuoyu oluşturmak için "hava sahası ihlali" algısı yaratmaya çalıştı. Güney Kore ordusu, 2 Çin ve 6 Rusya savaş uçağının hava savunma sahalarına girdiğini ileri sürdü.

ABD ise Çin, Rusya ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin uyarılarına rağmen Asya Pasifik'teki gerilimi tırmandırıyor. Bölgeye asker ve silah yığan Washington, Asya Pasifik'teki uzay üssünü kurdu. Yeni komuta merkezinin hedefi KDHC'yi izlemek. Bu kapsamda Pyongyang'ın yeni denemeleri için erken uyarı sistemi kuruldu.

Pyongyang, ABD'nin askeri tatbikatlarına karşı füze testlerini arttırdı. Son iki denemede kıtalararası füzeler kullanıldı. Menzilde ise ABD vardı. ABD'ye karşı askeri önlemlerin daha da sertleşeceği uyarısı yapıldı.

# Asya-Pasifik # çin # rusya # Güney Kore # Pyongyang # kore demokratik halk cumhuriyeti # Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri