Rusya'dan Batı'ya Ukrayna uyarısı: ''NATO çatışmaya daha çok yaklaşıyor''

Rusya, Ukrayna’ya silah tedarik ederek savaşı besleyen ABD ve Batı’yı bir kez daha uyardı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “NATO, Rusya ile doğrudan çatışmaya giderek daha çok yaklaşıyor” ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna’ya silah ve finansal destek sağlayarak savaşı besleyen NATO ülkelerini uyardı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı’nın Rusya ile doğrudan askeri çatışmanın tehlikeli çizgisine yaklaştığını söyledi.

Zaharova, Batı’nın Kiev’e sağladığı askeri desteğin tutarının 42.3 milyar dolara ulaştığını, bu rakamın yarısından fazlasının ise ABD tarafından sağlandığını söyledi.

Rus Sözcü, son dönemde Batı medyasında sıkça dillendirilen Rusya’nın İran’dan insansız hava araçları aldığı iddialarını da yalanladı.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferbeklik kapsamında orduya çağrılan askerlerin hazırlık sürecini denetledi.

Kremlin'in açıklamasına göre, Putin, Rusya'nın Ryazan bölgesinde Batı Askeri Bölgesi'ne bağlı bir poligonu ziyaret etti.

Poligonda ağır zırhlı araçların kullanımıyla çeşitli askeri manevraları izleyen Putin'e, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu eşlik etti.

Kremlin'den paylaşılan görüntüde, Rusya Lideri Putin'in poligonda keskin nişancı tüfeği ile atış yaptığı anlar da yer aldı.

# mariya zaharova # rusya # nato # iran # vladimir putin