TikTok zehir saçıyor: 20'den fazla çocuk rahatsızlandı

TikTok her her geçen gün tehlike saçmaya devam ediyor. Endonezya’da uygulama üzerinden yaygınlaşan bir videoyu deneyen 20’den fazla çocuğun yaşamı tehlikeye girdi. Sıvı nitrojen aşılanmış bir sokak yemeğini deneme videosu çeken çocuklar fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

TikTok uygulaması sözde trend videoları ile gençleri zehirliyor.

Endonezya'da 20'den fazla çocuk, halk arasında "ejderha nefesi" olarak bilinen sıvı nitrojen aşılanmış bir sokak yemeğini deneme videosu çektikten sonra hastaneye kaldırıldı.

Sıvı nitrojene batırılmış bir atıştırmalık olan Dragon's Breath, yiyenin burnundan ve ağzından buhar çıkmasına neden oluyor. Yaygınlaşan bu videolar da çocuklar için ilgi çekici bir hale geliyor.

Hükümet, yemeye hazır yiyeceklerde sıvı nitrojen kullanmanın tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu. Endonezya Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü yaptığı açıklamada, cilt yanıkları ve ciddi nefes alma güçlüklerinin diğer potansiyel riskler olduğunu söyledi.

Endonezyalı bir doktor ve Griffith Üniversitesi'nde küresel sağlık güvenliği araştırmacısı sıvı nitrojen, atıştırmalığın tüketildiğinde duman gibi görünmesine neden olduğunu, ancak sıvı nitrojen buharlaşmadan önce tüketilirse bağırsak yanıklarının yanı sıra ölüme bile neden olabileceğini söyledi.

# endonezya # tiktok # tiktok akımları