Putin: ''Uluslararası ticaret krizde''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi. Uluslararası ticaretin krizde olduğuna dikkat çeken Putin, "Rusya, ithalat ve ihracatını yeni pazarlara yönlendirmek için geniş çaplı tedbirler uyguluyor.” dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, resmi temaslarda bulunmak için Moskova'ya gitti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. 2 lider kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı:

- Kazakistan’daki yatırımlarımız yaklaşık 17 milyar dolara ulaştı. Ülke ekonomisindeki tüm kilit alanlarda 30’dan fazla ortak yatırım projemiz gerçekleştiriliyor.

 Putin ve Tokayev, Kazakistan ile Rusya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıl dönümü dolayısıyla bir bildiri imzaladı.

- Uluslararası ticaret krizde. Rusya, ithalat ve ihracatını yeni pazarlara yönlendirmek için geniş çaplı tedbirler uyguluyor.

 Putin ve Tokayev, terörle mücadele, uyuşturucu ve diğer tehditlerle mücadele mekanizmalarını iyileştirme konusunda da anlaştı.

Rusya ile Kazakistan, Şanghay İşbirliği Örgütü içinde siyaset, güvenlik, ticaret, ekonomi, finans ve yatırım, kültürel ve insani ilişkiler alanlarında işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

# Şanghay İşbirliği Örgütü # rusya # Kasım Cömert Tokayev # vladimir putin