Lavrov: ''Dış güçlerin etkisi olmasaydı Ukrayna'da hiç bir şey olmazdı''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'da Nazi ideolojisine karşı mücadele ettiklerini ve Sovyetler Birliği'nden beri dış güçlerin Ukrayna'da Nazizm'in ortaya çıkarılması için çaba gösterdiğini söyledi. Lavrov, "Dış güçlerin etkisi olmasaydı Ukrayna’da hiçbir şey olmazdı" ifadelerini kullandı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'da yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı.

''DIŞ GÜÇLER OLMASAYDI UKRAYNA’DA HİÇBİR ŞEY OLMAZDI”

 Lavrov, Ukrayna'da Nazi ideolojisine karşı mücadele ettiklerini ve Sovyetler Birliği'nden beri dış güçlerin Ukrayna'da Nazizm'in ortaya çıkarılması için çaba gösterdiğini söyledi.

Dış güçlerin etkisi olmasaydı hiçbir şey olmazdı. Sadece Nazileri yüceltmek açısından değil, Nazizm'i mevcut Ukrayna hükümetinin teorisi ve pratiğine dönüştürmek açısından da.

Sergey Lavrov, Ukrayna yönetimlerinin yıllarca ABD'nin etkisi altında kaldığını belirtti. “Amerikan cephesi Ukrayna'nın 'anti Rusya' haline gelmesini hedefledi. Ukrayna liderleri ABD'nin bu kozlarına ve eylemlerine boyun eğdi.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna'da devam eden operasyonlarla ilgili de kararlılık mesajı verdi.


Ukraynalılara karşı değil, Neonaziler ile savaşıyoruz. Ukrayna topraklarında Neonazi oluşumlarına müsamaha göstermeyeceğiz. Ukrayna halkı Neonazi yöneticilerden kurtarılacak, Slav kardeşlerinin yanında iyi komşuluk, dostluk ve refah içinde yaşamayı hak ediyorlar.

Lavrov, ABD ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilere de değindi. “Washington Brüksel'i kendi altında ezdi” dedi. Avrupa Birliği’nin ABD karşısında bağımsızlığını tamamen yitirdiğini belirtti.

# Ukrayna # Sergey Lavrov # Rusya'nın Ukrayna operasyonu