Tokayev'den Asya ülkeleriyle iş birliği vurgusu

Kazakistan'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Kasım Cömert Tokayev yemin ederek göreve başladı. Kazakistan’ın milli çıkarlarına hizmet eden bir dış politikayı izlemeyi sürdüreceğini söyleyen Tokayev, Rusya, Çin ve Orta Asya ülkeleriyle iş birliğinin önceliği olduğunu vurguladı.

Kazakistan'da oyların yüzde 81’ini alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Kasım Cömert Tokayev, yemin ederek görevine başladı.

Başkent Astana’daki Bağımsızlık Sarayı’nda düzenlenen yemin törenine, Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de katıldı.

Tokayev, törende Kazakistan'ın dış politikasından ülke içindeki reformlarına kadar pek çok konuya değindi.

Kazakistan’ın yeni kalkınma dönemine adım attığını söyleyen Tokayev, halkın geleceğe yönelik güveninin pekiştiğine işaret eden Tokayev, “Başlattığımız büyük çaplı dönüşümler, köklü değişimin temelini attı. Kazakistan’ı gelişen bir devlete dönüştürmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Kazakistan’ın milli çıkarlarına hizmet eden bir dış politika izlemeyi sürdüreceğini belirten Tokayev, “Komşu ülkeler Rusya, Çin ve Orta Asya ülkeleriyle karşılıklı çıkar sağlayacak iş birliği ve stratejik ortaklık konuları önceliğimiz olacak” ifadelerini kullandı.

# Kasım Cömert Tokayev # rusya # çin # Orta Asya Cumhuriyetleri