Macaristan'dan ABD çıkışı

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto (Pitır Siyarto), ABD'nin Avrupa'daki ekonomik resesyondan fayda sağladığını söyledi. Macar Bakan, “Dünya ekonomisinde Avrupa Birliği artık kaybeden tarafta.. Bundan kimin kazanç sağladığı da çok açık" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ticaret ve enerji bakanları, Brüksel’de doğal gazda tavan fiyat teklifini görüştü.

Toplantının ardından Macaristan’ın ABD çıkışı dikkat çekti. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto (Pitır Siyarto), Ukrayna'daki olayların ve Rusya'ya yaptırımların Avrupa ekonomisinde resesyona neden olduğunu, ABD'nin de bu durumda fayda sağladığını söyledi.

Ukrayna'da yaşanan olaylar ve AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları enerji krizine yol açarak Avrupa ekonomisini resesyona sürükledi. Dünya ekonomisine bakarsanız, AB'nin artık kaybeden tarafta olduğunu görebilirsiniz. Avrupa ekonomisinin çektiği acılardan kimin kazanç sağladığı da tamamen açık.

Szijjarto, Kiev yönetiminin, Ukrayna'daki Macar şirketlerin çalışmasına engel olduğunu söyledi. Şirketlerimiz hiçbir kanunu ihlal etmiyor, 'tek günahları' uluslararası şirket olmaları ve Rusya'da da varlık göstermeleri. Macar şirketlerine yönelik bu tür eylemler kabul edilemez" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# amerika # macaristan # ABD emperyalizmi # abd