Yunanistan'da Telekulak skandalı büyüyor: Miçotakis orduyu da dinletmiş

Yunanistan aylardır telekulak skandalı ile çalkalanıyor. Ülkede pek çok gazeteci ve siyasetçinin dinlendiği skandal giderek derinleşiyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in kendi ordusuna güvenmediği, Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı dahil askerleri dinlettiği ortaya çıktı.

Yunanistan’da telekulak skandalı, askerlerin de dinlendiğinin de ortaya çıkmasıyla boyut değiştirdi.

Yunanistan’da yayınlanan Documento gazetesi, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in, istihbarat teşkilatı EYP'yi Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesini dinlemek ve izlemek için kullandığını yazdı. Gazete, 14 yeni kişinin yer aldığı dördüncü listeyi yayınladı.

Habere göre EYP, casus yazılımı kullanarak Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve Kara Kuvvetleri Komutanı Charalambos Lalousis de dahil olmak üzere birçok yüksek rütbeli subayın telefonlarını dinleyerek takip etti.

Ordu kademesindeki isimlerin dışında Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili de Yunan hükümetince dinlenen isimler arasında yer alıyor.

Ordunun ABD ile hiç olmadığı kadar yakın bir pozisyona geldiğini belirten Yunan medyası, Miçotakis hükümetinin bu durumdan endişe ettiği için komuta kademesindeki generalleri dinlemiş olabileceği yorumlarına yer verdi. Değerlendirmelerde ABD ile yakın ilişki kuran orduların, ülkelerinde darbe yapma ihtimalinin arttığı notu düşüldü.

Yunan sosyal medya kullanıcıları ile yaşananları, 1967'deki Albaylar Cuntası dönemine benzetti.

# yunanistan # Kiryakos Miçotakis # Avrupa Parlamentosu