MEB yeni dönem kararlarını duyurdu! Artık sınıf geçmek için 50 ortalama yetmiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin aldığı kararlar resmi gazetede yayımlandı. Bugünden itibaren açık liselere geçişler zorlaştırıldı ve sadece istisnai durumda olan öğrencilerin açık liseye geçebilmesine karar verildi.

MEB yeni dönem kararlarını duyurdu! Artık sınıf geçmek için 50 ortalama yetmiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere yönelik çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla "önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu" kuruldu.

İŞTE MEB'İN ALDIĞI YENİ DÖNEM KARARLARI

Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu velisine bildirilecek, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilecek ve varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi istenecek.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.

ARTIK SINIF GEÇMEK İÇİN 50 ORTALAMA YETMİYOR!

Bakanlık, yönetmelik ile liselerde sınıf geçme maddelerinde çok önemli bir dizi düzenleme daha yaptı. Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak.

Bu kapsamda yılsonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.

# meb # milli eğitim bakanlığı