12. Türkiye Enerji Zirvesi başladı

12’nci Türkiye Enerji Zirvesi, "Enerji ve Jeopolitik Özel" temasıyla Antalya’da başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, zirvede konuştu. Dünyanın tedarik ve enerji sıkıntısı çektiği bir dönemde Türkiye'nin diğer ülkelerden pozitif yönde ayrıştığını söyledi.

Avrupa ülkelerinin enerji darboğazını aşmaya çalışıldığı dönemde Türkiye önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Yeni fırsatların beklediği bu süreçte enerji sektörü, gelecek dönemin stratejilerini belirlemek üzere Türkiye Enerji Zirvesi’nde bir araya geldi.

12’nci Türkiye Enerji Zirvesi, "Enerji ve Jeopolitik Özel" temasıyla Antalya’da başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, zirvede konuştu.

Bakan Dönmez, Türkiye’nin doğal gaz merkezi olmak için gerekli tüm alt yapıya sahip olduğunu vurguladı.

Dönmez, yerli gaz çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Dönmez, derin deniz tabanındaki 170 kilometrelik boru hattının serim işleminin tamamlandığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da zirvede konuştu. Türkiye'nin desteğiyle "Mavi Vatan" projesine sahip çıkacaklarını belirtti.

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, zirvenin özel oturumunda konuştu. Alternatif kaynaklar arasındaki Norveç veya Cezayir'den alınabilecek doğal gaz miktarlarının yetersiz kalabileceğini dile getirdi.

# enerji