Süt fiyatlarına zam

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı çiğ süt fiyatlarına yaklaşık yüzde 40 zam yapıldı. Uzmanlara göre bu zam, nakliye, soğutma ve diğer işçilik masrafları eklendiğinde marketlerde satılan süt fiyatlarına yaklaşık yüzde 60 oranında yansıtılacak.

Süt fiyatlarına zam

Gün geçmiyor ki gıda fiyatlarına bir zam gelmesin. Asgari ücret, memur ve emeklilere yapılan maaş zammı sonrasında artan işçilik maliyetleri tüm üretim maliyetlerine yansımaya başladı. İlaveten yem fiyatlarına gelen zamlarla birlikte süt üretim maliyetleri katlandı ve bunun bir neticesi olarak bugün çiğ süt fiyatlarına zam yapıldı.

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken bugün çiğ süt fiyatlarına yaklaşık yüzde 40 zam geldiğini duyurdu. Litresi 8,5 TL olan çiğ süt artık 11 TL’ye satılacak. Bu, en düşük taban fiyatı olarak belirlendi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi;

 Süt fiyatlarına zam - Resim : 1

Süte yapılan bu Ocak ayı zammı, marketlere çok daha fazla oranda yansıyacak. Uzmanlara göre geçtiğimiz Aralık ayında yapılan elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamları süt reyonu fiyatlarına daha yüksek oranlarda yansımasına neden olacak.

# çiğ süt fiyatların # süt fiyatları