TÜPRAŞ’ta para çok ama işçiye yok: İşçilerden ek zam talebi

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ’ta işçiler ek zam talebiyle işverenin kapısını çaldı ama umduğunu bulamadı. Koç Holding bünyesinde çalışan TÜPRAŞ yüzde bin 135 kar elde etti ama işçilerin maaşı artan enflasyonla eridi.

Türkiye’nin sanayi devi TÜPRAŞ 2022 karını, yüzde bin 135 oranında katladı. Kazancını çok yüksek oranda arttıran Koç Holding şirketi, artı değeri yaratan işçiye gelince muslukları kapadı. Emekçinin talep ettiği ek zam işçiye verilmedi.

137 Milyar lira ile satış ile rekor kıran TÜPRAŞ’ta işçilerin maaşları, artan enflasyon ile erimeye başladı. Emekçilere iş veren yüzde 9.6 oranında ek zam talebinde bulundu. Bu rakam işçi tarafından kabul görmedi.

Emekçiler TÜPRAŞ’ın hakkaniyete uygun bir oranda zam yapmadığının altını çiziyor. İşçilerin maaşı, farklı şirketlerde aynı işkolunda çalışan maaşlarının, altında kalıyor. Haliyle emekçiler bu durumun, Türkiye’nin en karlı şirketi olan TÜPRAŞ’ta iş barışını bozan bir etken olduğunun dikkat çekiyor.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı emekçiler; “amacımı işyerimize zarar vermek değil, huzur içinde hakkımız olanı alarak üretmeye devam etmektir’ dedi.

TÜPRAŞ işçileri yönetimden aynı iş kolunda çalışan emekçiler ile aynı maaşları almak istediklerini bildirdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# tüpraş