Yaş meyve ve sebze ihracatı arttı

Türkiye’nin 2022 yılı yaş meyve ve sebze ihracatı yüzde 6 artarak 5.5 milyar dolara ulaştı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak bu ihracatın yüzde 22'sinin Ege Bölgesi’nden yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin 2022 yılı yaş meyve ve sebze ihracatı yüzde 6 artarak 5.5 Milyar dolara ulaştı. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak bu ihracatın yüzde 22'sinin Ege Bölgesinden yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracatı arttı. Türkiye'den 5.5 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihracatı yapıldı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak 2022 ihracat yılını değerlendirdi. Uçak, ihracatın yüzde 22’sinin Ege Bölgesi'nden yapıldığını vurguladı.

Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatın 2021 yılına göre yüzde 6 arttığını belirten Uçak, 2023'te 1.3 Milyar dolar ihracat hedefi koyduklarını açıkladı.

Yaş meyve sebze ürünlerinde en fazla ihracat ürünü sofralık üzüm oldu. 53 milyon dolarlık üzüm ihracatını 41 milyon dolarla domates, 36 milyon dolarla kiraz ve 33 milyon dolar ile mandalina takip etti.

Meyve sebze mamullerinde ise ihracat şampiyonu turşular oldu. Ege İhracatçılar Birliğinden yapılan turşu ihracatı ilk kez 250 milyon doları geçti ve 257 milyon dolara ulaştı.

İhracatın en fazla yapıldığı ilk 5 pazar Almanya, ABD, Rusya, İngiltere ve Hollanda oldu.

# ihracat # sebze # meyve