Yeni yılda pasaport ücretleri ne kadar olacak?

Yılbaşına kısa bir süre kala tatil planı yapanların yanı sıra pasaport ücretlerine zam gelmesi olanağı düşünen vatandaşlar resmen pasaport kuyruğuna girdi. Peki yeni yılda pasaport ücretleri ne kadar olacak?

Yeni yılda pasaport ücretleri ne kadar olacak?

Aralık ay sonunun yaklaşması nedeniyle yurt dışı talebi çoğaldı. 8 bin olan pasaport talebinin 5 katlık artışla günlük 48 bin seviyesine ulaştığı görüldü. Pasaport talebinin çoğalmasındaki en büyük neden ise büyük zam gelebileceği öngörüleri oldu. Yeniden Değerleme oranının yansıması sonucunda 2023 yılında 4-10 yıllık pasaport ücreti 1.478 TL'den 3.295 TL'ye yükselmesi bekleniyor. 

Yılbaşına kısa bir süre kala tatil planı yapanların yanı sıra pasaport ücretlerine zam gelmesi olanağı düşünen vatandaşlar resmen pasaport kuyruğuna girdi. Gelebilecek zam öncesi pasaportunu almak isteyen kişiler nedeniyle İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde yoğunluk yaşandı. 

PASAPORT ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arttırma ya da düşürme yetkisinin bulunduğu Yeniden değerleme oranı bu yıl yüzde 123 olarak belirlenirken vatandaşlar pasaport ücretlerinin ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Peki pasaport ücretleri ne kadar olacak? pasaport ücretlerine zam gelecek mi?

Yurtdışına çıkma hayali kuran vatandaşlar yeni gelebilecek zam öncesi pasaport yoğunluğuna girdi. Pasaport almak isteyen kişiler yeni yıl öncesinde zam gelmeden pasaportlarını çıkarmak isterken pek çok kişi gelebilecek zam oranlarını merak etmeye başladı. 

Gelebilecek zam oranlarının belirlenmesinde şu ifadeler yer aldı;

6 aya kadar olan pasaport ücreti 309,40 TL iken yeni yılda 689,75 TL olabilecek. 
1 yıl için olan pasaport ücreti 452,30 TL iken yeni yıl sonrası 1.008,31 TL olabilecek.
2 yıl için olan pasaport ücreti 738,40 TL iken yeni yıl sonrasında 1.646,12 TL. olabilecek.
3 yıl için olan pasaport ücreti 1.049,00 TL iken yeni yıl sonrasında 2.338,54 TL. olabilecek. 
4-10 yıl olan pasaport ücreti 1.478,30 TL iken yeni yıl sonrasında 3.295,57 TL. olabilecek.
Pasaport ücretlerine zam geldiğinde öğrenmek için kamugundemi.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

# pasaport