Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na o isim atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Alevi-Bektaşi Kültür Cemevi Başkanlığına, cemevleriyle ilgili çalışmaları yürüten Dr. Ali Arif Özzeybek atandı. Atama kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Alevi-Bektaşi Kültür Cemevi Başkanlığına atama yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Dr. Ali Arif Özzeybek, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına atandı. Atama kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı.

- Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Alevi Bektaşi kardeşlerimizin taleplerine çözüm bulmak ve milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanımız tarafından bugün Alevi Bektaşi kültür ve Cemevi Başkanı olarak görevlendirildim.

 Özzeybek, sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yaptı. “Başlatılan hizmet sürecini tamamlamak ve halka hizmet Hakka hizmet şiarı ile ekip arkadaşlarımız ile en iyisini yapmaya çalışacağız. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, 9 Kasım 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile kurulmuştu. Başkanlığa atanan Özzeybek, 24 Mart 2021 tarihinde yapılan Ak Parti Olağan Büyük Kongresi’nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçilmişti.

Ali Arif Özzeybek, son dönemde yürütülen Alevilerle ilgili çalışmalarda cemevlerini ziyaret ederek görüşmeler yaptı.

Kaynak: DHA

# Alevilik # cemevi