Bakan Bayraktar açıkladı! Toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi

Enerji ve tabi kaynaklar Bakanı Bayraktar, maden sahasındaki heyelanla ilgili, "İşçilerden 3’ünün bir lokasyonda 6’sının bir lokasyonda olduğunu tespit ettik. Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz" dedi.

Bakan Bayraktar açıkladı! Toprak altında kalan işçilerin yeri tespit edildi

Bakan Bayraktar'ın konuşmasından öne çıkanlar: 

Bugün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınınnı kaldırma ile ilgili planlama aşamasına geçiyoruz. Aylar sürebilir ama öğleden sonra bu işlemin yol haritasını çıkaracağız. Bunun rehabilitasyonunun sağlayacağız.

Önceliğimiz kurtarma operasyonu. İnşallah bundan bi netice alırız. Ailelerimiz büyük bir beklenti içerisindeler, buradaki söylediğimiz işçilerin tam yerini bulduk anlamına gelmesini istemiyorum. Ancak bunu belirli alanlara indirgemiş bulunmaktayız. Gerek görüntülerden gerekse de alınan ifadelerden tahminlerde bulunuyoruz.

Akademisyenlerden oluşan grupla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sorunun nedeni ortaya çıkacak. Şu anda bir taraftan araştırırken önceliğimiz kurtarma. 

Bu maddelerin halk sağlığına zarar vermeyecek şekilde kontrol altına alınması için de çalışılıyor. Hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. 
 

Ayrıntılar geliyor... 

Kaynak: TRT Haber

# Erzincan # erzincan iliç # toprak kayması