Vatan Partisi'nden Rusya ile dayanışma mesajı: "15 Temmuz'da tereddütsüz yanımızda olan..."

Vatan Partisi'nden Rusya'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, "15 Temmuz'da tereddütsüz yanımızda olan Rusya ile dayanışmak bir vefa borcudur" ifadelerini kullandı. Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa da bir açıklama yaptı.

Özel askeri şirket Wagner'in lideri, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu hedef alan açıklamalar yapmıştı. Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin, ayrıca ayaklanma çağrısında bulunmuştu. Kremlin Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'in durumdan haberdar edildiğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtmişti. 

 VATAN PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, sosyal medya hesabından Rusya'da yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı. Reyhan, Rusya'nın 15 Temmuz'da Türkiye'nin yanında olduğunu hatırlatarak, "Rusya ile dayanışmak bir vefa borcudur" ifadelerini kullanmıştı. 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan'ın açıklaması şu şekilde:

- Rusya Federasyonu ve Rus milleti, bu ihanetin de üstesinden gelecek ve Sayın Vladimir Putin önderliğinde NATO'yu püskürtme harekâtında başarıya ulaşacaktır. 
- 15 Temmuz'da tereddütsüz Türkiyemizin yanında olan Rus devleti ile dayanışmak bir vefa borcu ve vatanseverlik görevidir.

EMEKLİ HAVA KURMAY ALBAY İHSAN SEFA DA AÇIKLAMA YAPTI

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa da ABD’nin Putin’i değiştirme hedefine dikkat çekti, “Rus devleti içindeki çelişmeleri ABD büyütüyor” dedi.

Wagner grubunun başarısız olacağını belirten emekli hava kurmay albay, bir ülkede bir ordu olacağını vurguladı.

Wagner içinde de bölünmeler olduğunu ifade eden Sefa, halkın desteğinin Putin’in arkasında olduğundan ayaklanmanın 15 Temmuz gibi başarı şansının olmadığının altını çizdi.

# vatan partisi # rusya # vladimir putin # Sergey Şoygu # utku reyhan