Macron'u domates fırlatarak protesto ettiler

Fransa’da Emanuel Macron yeni Cumhurbaşkanı seçildi ancak yeni dönem daha sancılı geçecek. Seçimi kazanmasının ardından ilk kez sokağa çıkan Macron’a domates fırlatıldı. "Macron istifa" sloganları atıldı.

İkinci turda Le Pen karşıtlarının oyuyla yeniden Fransa Cumhurbaşkanı seçilen Emanuel Macron, ilk seçim zaferi ziyaretinde protesto edildi.

Macron, ilk gezisini Cergy'ye yaptı. Macron bir pazaryerine gitti ancak “istifa” sloganları ve ıslıklarla karşılandı.

Protesto ve kalabalık nedeniyle koruma ekibi el ele tutuşarak Macron’u çembere aldı. Macron koruma çemberi içindeyken kalabalığında arasından mavi bir poşet ile bir salkım çeri domates fırlatıldı. Domatesler Macron’u ıskaladı. Ancak insanları Macron’a daha fazla yaklaştırmamak için yoğun çaba sarf eden sivil korumanın suratına isabet etti.

Domatesler koruma ekibini telaşlandırdı. Güvenlik Servisi elemanları “ mermi, mermi” diye ortam iyice gerildi. Korumalar Fransa Cumhurbaşkanı’nın başını elleriyle korumaya çalıştı. Macron’da boynunu eğmek zorunda kaldı.

Hemen şemsiye açan koruma ekibi, meyve sebzelerin Cumhurbaşkanı’na isabet etmesini engellemeye çalıştı. Bu sırada sakin görünmeye çalışan Macron ise kalabalığa “hayır, hayır… Kavga yok” diyerek karşılık verdi. Protesto dinmeyince Macron, pazar ziyaretini bitirmek zorunda kaldı.

Emmanuel Macron 2021 ve 2017 yıllarındaki ziyaretlerinde de yumurtalı protestoların hedefi olmuştu.

# güvenlik # cumhurbaşkanı # fransa # protesto # Macron # Emmanuel Macron # domates # mermi # Le Pen